Publicerad den Lämna en kommentar

En varmluftsfritös – nyttig, friterad mat

luftfritös

Grovt skulle man kunna dela upp alla födelsedagspresenter i två kategorier: saker och upplevelser som är kända för jubilaren sedan tidigare eller saker och upplevelser som är helt nya för den samma. Med andra ord antingen prylar och upplevelser som bekräftar redan existerande intressen och smak hos den som firas eller saker som den sedan tidigare inte har någon relation till.

Att ge bort något där det saknas en tidigare relation är lite knepigt. Det gäller att träffa rätt. Du vill ju inte ge bort något som bara blir stående.

En present som säkerligen uppskattas av många är en varmluftsfritös. Det här är med största sannolikhet en nyhet för de flesta i och med att de inte funnits på marknaden särskilt länge.

Vad är då en varmluftsfritös? Tanken är att åstadkomma känslan och smaken av friterad mat, men med betydligt mindre fett än hos friterad mat. Först vänder man det som ska friteras i lite olja så att det nätt och jämt täcker ytan på ingredienserna. Sen sätter man in dem i varmluftsfritösen som i sin tur cirkulerar varm luft över potatisen, kycklingen eller vad det nu kan tänkas vara som tillagas. Resultatet? Krispig och smakrik mat – men med betydligt mindre fett.

Med en varmluftsfritös slipper du köpa litervis med kladdig olja som du badar maten i. Visst – det kommer nog märkas något att det inte är lika feta och goda pommes, men smakförlusten är inte så stor. Det här är ett mycket nyttigare alternativ än en klassisk fritös.

Så köpa den här gedigna och stora AeroFryern från Champion till någon som du vill ska tillaga krispig och smakrik friterad mat, men utan att behöva tumma så mycket på nyttigheten.

Köp den här: KitchenTime.se

Pris: 1.299 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *