Publicerad den Lämna en kommentar

Allt inom räckhåll med elcykel

elcykel

Om du skulle fråga runt i Sverige hur många som någon gång under sin uppväxt fått en cykel i födelsedagspresent så skulle du nog få svaret ”ja” från ganska många. Men de flesta av dessa har nog fått en cykel någon gång i barndomen. Det är aningen mer ovanligt att få en cykel i present i vuxen ålder.

Men detta är något som har kommit att ändras med elcykeln intåg på cykelmarknaden. 2017 blev elcykeln utsedd till årets julklapp.

Det är inte konstigt att elcykeln blivit populär. Med hjälp av ett i sammanhanget litet batteri som fästs antingen under pakethållaren eller i ramen så får man ett transportmedel som gör det möjligt att cykla långa sträckor utan större ansträngning. Den som förut sett det som otänkbart att cykla till jobbet kan nu enkelt trampa sig fram genom stadens gator på sin elcykel.

En elcykel funkar som så att man trampar som på en vanlig cykel men man får samtidigt automatiskt hjälp av en elmotor vars hjälpstyrka kan ställas in efter behov. Någon dag vill man kanske träna, då ställer man in cykeln på lägsta elförbrukning. Någon morgon vill man kanske ha maximalt med hjälp, till exempel om man sovit dåligt. Då är det bara kräma på batteriet rejält och få en ordentlig skjuts.

En elcykel är en riktigt bra födelsedagspresent till den som behöver en push i cyklandet eller som helt enkelt behöver en ny cykel. Det finns en uppsjö av modeller och priset varierar något enormt.

Den här modellen från Marvil är en riktig storsäljare och priset när det kommer till elcyklar får anses ligga i den nedre delen av mittensegmentet. Det kraftfulla batteriet tar dig i runda slängar 6-7 mil på en laddning (sträckan beror så klart på terräng och vind samt hur mycket elsupport du vill ha från batteriet).

Marvils elcyklar tillverkas i Europa och har sitt kontor i Sverige. Elcykelpunkten har flera andra modeller i olika prisklasser så det är bara att leta efter något som passar. Marvil E-motion Lite är dock en storsäljare som många gillar.

Köp den här: Elcykelpunkten.se

Pris: 13.995 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *